Αρχική Σελίδα | Πλοήγηση | Επικοινωνία                              English     
Αναζήτηση   

Template
 
  Πληροφορίες για το Έργο
  Η Σχέση Δασικών Καυσίμων και Πυρκαγιών
  Διαχείριση των Δασικών Καυσίμων
  Αποτελέσματα Προγράμματος
  Νέα και Δράσεις
        Hμερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Του Ερευνητικού Έργου «Τυποποίηση Και Μεθοδολογία Διαχείρισης Δασικών Καυσίμων Στην Αττική»
        Δημοσιεύσεις σε Περιοδικά
           Περιβάλλον 21
           Περιοδικό ΕΘΙΑΓΕ
           Συμπόσιο: «Πρότυπα και Προδιαγραφές Πρόληψης Και Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών»
  Στοιχεία Επικοινωνίας

Νέα και Δράσεις Δημοσιεύσεις σε Περιοδικά Συμπόσιο: «Πρότυπα και Προδιαγραφές Πρόληψης Και Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών»
       

Το ΙΜΔΟ & ΤΔΠ συμμετείχε μέσω του Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλου στο συμπόσιο «Πρότυπα και προδιαγραφές πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών» που διοργάνωσε η «Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση» (ΕΝΕΠΡΟΤ) και πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 στην αίθουσα τελετών του κτιρίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στην Αθήνα.
Ως συνδιοργανωτής συμμετείχε η Σχολή Χημικών του ΕΜΠ.  Το Συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών & Πειραιώς και του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Έναυσμα για την οργάνωση του συμποσίου αποτέλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, και η αίσθηση ότι οι καταστροφές θα γίνονται ακόμα μεγαλύτερες εάν δε μελετηθούν επιστημονικά για να αποφευχθούν στο μέλλον.
Ο σκοπός της διοργάνωσης ήταν να σχηματιστεί μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της πραγματικής κατάστασης έτσι ώστε να προκύψουν ελληνικά πρότυπα για την αντιμετώπιση και αποφυγή των δασικών πυρκαγιών. Σε όλο το φάσμα του προβλήματος η διαμόρφωση και η εφαρμογή προτύπων προγραμματισμού και πρόληψης μπορεί να δώσει τις ενδεδειγμένες λύσεις.
Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που αφορούν στην θεωρητική προσέγγιση των πυρκαγιών αναλύοντας το πρόβλημα όσο και την πρακτική αντιμετώπιση, καθώς και προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις του συμποσίου υπάρχουν εδώ.
Η παρουσίαση του Δρ. Γαβ. Ξανθόπουλου είχε τίτλο "Πρόληψη δασικών πυρκαγιών και δασική καύσιμη ύλη", και είναι διαθέσιμη εδώ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι σχετικών κρατικών και ιδιωτικών φορέων μεταξύ των οποίων οι: κ. Ερρίκος Τάρτας (Γενικός Γραμματέας ΕΜΠ), ο κ. Μανώλης Δρακάκης (Α’ Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ), κ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος (Καθ. ΕΜΠ, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΤΕΕ στα πλαίσια του εορτασμού του 2008 ως έτους τυποποίησης), ο κ. Α. Φιδοπιάστης (Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ν. Πεντέλης), εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.
Χαιρετιστήρια επιστολή έστειλαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλιας, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ν. Μπακογιάννη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σ. Καλαφάτης, οι βουλευτές κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Α. Τζιτζικώστας, Α. Ρεγκούζας και ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Χ. Ακριτίδης

       

ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 70% ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ)
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.
  © Copyright 2007 ΕΘΙΑΓΕ, webdesign ANCO S.A.